Skip to main content
kuracie-maso-uhorka-dresing

Toto jedlo je jednoduché na prípravu a ešte aj pomerne zdravé a chutné.

Kuracie alebo morčacie mäso

V recepte je uvedené kuracie mäsko, ktoré sa robí na pare, ale môžete ho zameniť aj za morčacie. Nezľaknite sa množstva zázvoru, akurát dodá úžasnú arómu, ale ak by to bolo na vás predsa len veľa, tak uberte.

Uhorky je potrebné niečím roztĺcť, ale nie úplne na kašu. Len tak akurát, aby trošku popraskali a pustili šťavu.

Dresing v recepte

V úvode píšem, že toto jedlo je pomerne zdravé, pretože do dresingu ide majonéza, ale len jedna lyžica a len z lyžice majonézy ešte nikto nepribral, takže ju určite nevynechajte 🙂 Tiež neodporúčam zamieňať arašidy za nejaké iné orechy. A ešte lepšiu chuť dodajú, keď ich trochu opečiete.

Ako servírovať?

Na spodok idú najprv roztlčené uhorky, navrch mäsko a na to všetko dresing. Je to také pomerne ľahké, svieže jedlo. Skvele sa hodí ako hlavné jedlo samostatne bez prílohy alebo si k tomu šupnite opečené zemiaky, prípadne ryžu.

Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na  InstagramFacebook, a Pinterest.

kuracie-maso-uhorka

Recept na kuracie mäso s uhorkou a dresingom

Minako
Jednoduché jedlo, ktoré môžete servírovať ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj samostatne ako šalát.

Video

Čas prípravy 20 minutes
Čas varenia 20 minutes
Kategória Hlavné jedlo
Kuchyňa Japonská
Porcie 2 porcie

Ingrediencie
  

  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 PL saké (alebo bieleho vína)
  • 8 g zázvoru
  • 1 stredne veľká uhorka
  • Soľ

Na dresing:

  • 1 PL majonézy
  • 10 - 15 cm zelenej časti z jarnej cibuľky
  • 1,5 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1/2 PL octu
  • 2 PL opečených sezamových semiačok
  • 10 - 15 g nesolených arašidov
  • Zázvor (podľa preferencií, nemusí byť)

Postup
 

  • Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy (vhodná je sklenená, resp. taká, v ktorej môžete mäsko dať na paru). Mäso posolíme a pridáme lyžicu saké / vína a zázvor. Kúsok zázvoru odporúčam nakrájať na plátky a kúsok na jemno postrúhať pre viac arómy. Dobre premiešame a dáme upariť.
  • Medzitým si pripravíme dresing. Opražené sezamové semiačka rozdrvíme alebo pomelieme, ale nie úplne na prach. Na toto je najlepší mažiar. Arašidy si tiež môžeme opražiť a nakrájame na malé kúsky. Cibuľku si na drobno nakrájame a zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami na dresing.
    dresing
  • Hotové mäso potrháme na menšie kúsky.
    kuracie-maso
  • Uhorku nakrájame na cca 4 – 5 cm pásiky, dáme do pevnejšieho sáčku a roztlčieme, ale nie úplne na kašu.
  • A môžeme podávať – na spodok uhorku, potom mäsko a polejeme dresingom.

Skúšali ste recept? Budem rada, ak mi dáte vedieť a prípadne ma aj označíte @hiroshimas_kitchen na Instagrame.

Leave a Reply

Recipe Rating