Recept na kuracie mäso s uhorkou a dresingom
Minako
Jednoduché jedlo, ktoré môžete servírovať ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj samostatne ako šalát.
Čas prípravy 20 minutes minút
Čas varenia 20 minutes minút
Kategória Hlavné jedlo
Kuchyňa Japonská
- 200 g kuracieho mäsa
- 1 PL saké (alebo bieleho vína)
- 8 g zázvoru
- 1 stredne veľká uhorka
- Soľ
Na dresing:
- 1 PL majonézy
- 10 - 15 cm zelenej časti z jarnej cibuľky
- 1,5 PL sójovej omáčky
- 1 ČL cukru
- 1 ČL sezamového oleja
- 1/2 PL octu
- 2 PL opečených sezamových semiačok
- 10 - 15 g nesolených arašidov
- Zázvor (podľa preferencií, nemusí byť)
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy (vhodná je sklenená, resp. taká, v ktorej môžete mäsko dať na paru). Mäso posolíme a pridáme lyžicu saké / vína a zázvor. Kúsok zázvoru odporúčam nakrájať na plátky a kúsok na jemno postrúhať pre viac arómy. Dobre premiešame a dáme upariť.
Medzitým si pripravíme dresing. Opražené sezamové semiačka rozdrvíme alebo pomelieme, ale nie úplne na prach. Na toto je najlepší mažiar. Arašidy si tiež môžeme opražiť a nakrájame na malé kúsky. Cibuľku si na drobno nakrájame a zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami na dresing.
Hotové mäso potrháme na menšie kúsky.
Uhorku nakrájame na cca 4 – 5 cm pásiky, dáme do pevnejšieho sáčku a roztlčieme, ale nie úplne na kašu.
A môžeme podávať – na spodok uhorku, potom mäsko a polejeme dresingom.