Go Back
kuracie-maso-uhorka

Recept na kuracie mäso s uhorkou a dresingom

Minako
Jednoduché jedlo, ktoré môžete servírovať ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj samostatne ako šalát.

Video

Čas prípravy 20 minutes
Čas varenia 20 minutes
Kategória Hlavné jedlo
Kuchyňa Japonská
Porcie 2 porcie

Ingrediencie
  

  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 PL saké (alebo bieleho vína)
  • 8 g zázvoru
  • 1 stredne veľká uhorka
  • Soľ

Na dresing:

  • 1 PL majonézy
  • 10 - 15 cm zelenej časti z jarnej cibuľky
  • 1,5 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1/2 PL octu
  • 2 PL opečených sezamových semiačok
  • 10 - 15 g nesolených arašidov
  • Zázvor (podľa preferencií, nemusí byť)

Postup
 

  • Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy (vhodná je sklenená, resp. taká, v ktorej môžete mäsko dať na paru). Mäso posolíme a pridáme lyžicu saké / vína a zázvor. Kúsok zázvoru odporúčam nakrájať na plátky a kúsok na jemno postrúhať pre viac arómy. Dobre premiešame a dáme upariť.
  • Medzitým si pripravíme dresing. Opražené sezamové semiačka rozdrvíme alebo pomelieme, ale nie úplne na prach. Na toto je najlepší mažiar. Arašidy si tiež môžeme opražiť a nakrájame na malé kúsky. Cibuľku si na drobno nakrájame a zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami na dresing.
    dresing
  • Hotové mäso potrháme na menšie kúsky.
    kuracie-maso
  • Uhorku nakrájame na cca 4 – 5 cm pásiky, dáme do pevnejšieho sáčku a roztlčieme, ale nie úplne na kašu.
  • A môžeme podávať – na spodok uhorku, potom mäsko a polejeme dresingom.