Do katsuobushi (hoblinky sušeného tuniaka) pridáme sójovú omáčku, dashi prášok, mirin / cukor. Tento mix potom vysypeme do uvarenej ryže a dobre premiešame. Ryža by mala byť čerstvo uvarená. Syr si nakrájame na menšie kocky.
Z ryže začneme tvarovať guličky alebo skôr placky. Nemali by byť úplne guľaté, keďže sa budú ešte opekať na panvici z každej strany. Vyjde ich cca 4 – 5 podľa toho, aké veľké ich spravíte. Ak sa vám ryža príliš lepí na ruky, pomôže keď si ich trošku pokropíte vodou a ak sa vám to nechce patlať holými rukami, môžete si pomôcť papierom na pečenie. Na štvorec papiera dajte ryžu, do stredu kocky syra a zabaľte akoby ste išli vytvarovať guličku.
Keď máme placky hotové, na troche sezamového oleja ich z každej strany opečieme na panvici.