Go Back
yaki-onigiri

Recept na yaki onigiri plnené syrom

Minako
Čas prípravy 10 minutes
Čas varenia 10 minutes
Kategória Chuťovky, snacky
Kuchyňa Japonská
Porcie 5 kusov

Ingrediencie
  

  • 320 g uvarenej ryže
  • 4 g katsuobushi
  • 1/2 ČL dashi prášku
  • 1 ČL mirin (alebo 1/2 ČL kryštálového cukru)
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 40 g tvrdého syra (použila som eidam)
  • Sezamový olej 

Postup
 

  • Do katsuobushi (hoblinky sušeného tuniaka) pridáme sójovú omáčku, dashi prášok, mirin / cukor. Tento mix potom vysypeme do uvarenej ryže a dobre premiešame. Ryža by mala byť čerstvo uvarená. Syr si nakrájame na menšie kocky.
  • Z ryže začneme tvarovať guličky alebo skôr placky. Nemali by byť úplne guľaté, keďže sa budú ešte opekať na panvici z každej strany. Vyjde ich cca 4 – 5 podľa toho, aké veľké ich spravíte. Ak sa vám ryža príliš lepí na ruky, pomôže keď si ich trošku pokropíte vodou a ak sa vám to nechce patlať holými rukami, môžete si pomôcť papierom na pečenie. Na štvorec papiera dajte ryžu, do stredu kocky syra a zabaľte akoby ste išli vytvarovať guličku.
  • Keď máme placky hotové, na troche sezamového oleja ich z každej strany opečieme na panvici.