Najprv si dáme do hrnca zovrieť 100 ml vody. Medzitým si do misy dáme preosiatu múku, olej, štipku soli a keď bude voda vrieť, pridáme aj tú a začneme miešať cesto.
Keď sa už bude dať cesto miesiť ručne, premiestnime ho na pomúčenú dosku a ešte asi 2 – 3 minútky miesime.
Cesto zakryjeme a dáme ho na 30 minút odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku.
Baklažán nakrájame na kratšie a tenšie pásiky a namočíme ho na 10 minút do studenej vody.
Do hrnca alebo panvice dáme sezamový olej a baklažán opražíme. Keď už bude baklažán takmer hotový, pridáme miso pastu a cukor. Podľa potreby môžeme baklažán podlievať trochou vody. Na záver pridáme cibuľku/pažítku/petržlenovú vňať.
Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme v rukách guľky. Guľku roztlačíme dlaňou na placku. V strede môže byť placka o niečo hrubšia a okraje tenšie.
Na placky si rozdelíme hotovú plnku a začneme baliť. Jednoducho prstami zlepíme okraje cesta dokopy, aby sme guľočky uzavreli a jemne ich môžeme potom stlačiť, aby tvarom pripomínali viac placku.
Na panvici si rozpálime trocha oleja. Buchtičky najprv opečieme z každej strany do zlatista a potom podlejeme trochou vody, aby sa uparili. Bude im stačiť približne 3 – 5 minútiek.