Go Back
oyakodon

Oyakodon: Kuracie mäso s vajíčkami z jednej panvice

Minako
Na prípravu vám stačí 30 minút a jedna panvica.

Video

Čas prípravy 10 minutes
Čas varenia 20 minutes
Total Time 30 minutes
Kategória Hlavné jedlo
Kuchyňa Japonská
Porcie 2 porcie

Ingrediencie
  

  • 1 kuracie prso (cca 280 g) alebo stehno
  • 1 cibuľa (cca 80 g)
  • 3 vajíčka
  • Soľ

Omáčka:

  • 120 ml vody
  • 1 ČL dashi prášku
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL mirin
  • 2 ČL cukru

Postup
 

  • Najprv si pripravíme omáčku - všetky ingredience zmiešame dokopy.
    omacka-oyakodon
  • Nakrájame si cibuľu. Nemala by byť úplne na tenko. Cca 5 mm je tak akurát.
  • Kuracie mäso si nakrájame na približne 2 cm kúsky a posolíme.
  • Vajíčka si rozbijeme do misky a pomocou vidličky ich jemne pošťucháme, aby vznikol taký mramorový efekt.
  • Robila som po jednej porcii, takže som si všetky suroviny rozdelila napoly. Na panvicu dáme cibuľu a prilejeme omáčku. Keď začne jemne vrieť, pridáme kúsky mäsa. Necháme variť. Občas jemne premiešame, resp. mäso poobraciame. Panvicu nemusíme zakrývať pokrievkou.
  • Vajíčka som pridávala na dvakrát. Skúste pridať najprv viac bielkov keďže potrebujú dlhší čas na uvarenie. Nechajte chvíľu povariť.
  • Pridajte zvyšok vajíčok a opäť nechajte chvíľu povariť. Tu bude záležať od preferencií.
  • Originálne by mali byť vajíčka tak napoly uvarené, ešte sa roztekajúce. Ja som ich uvarila už celkom dosť, keďže u nás v rodine niektorí členovia nemajú radi takéto napoly uvarené vajíčka.
    oyakodon-hotovo